Tyskland - lørdag den 12. april 2014


Kempten

Tilbage

Jeg vågner allerede ved halv syv tiden og vælger at stå op, for at skrive lidt dagbog, før vi starter på dagens program. Vi rigger til og forlader holdepladsen, kører ind til Füssel by, for at købe et frisk brød. Morgenmaden indtages lige uden for byen, og så er vi klar til at tjekke sidste punkt af på listen over ting, vi gerne skal nå på turen.

Lone fra Sommersted har en søster, der bor i Kempten. Hendes mand Thomas har en speciel ostehandel ved domkirken i Kempten og da vi jo er glade for gode oste, skal hans forretning aflækkes et besøg. Vi kommer hurtigt til Kempten og Peter (fra Sommersted) har sagt, at man bare kører ind til domkirken og parkerer på torvet. Så er ostehandleren let at finde. Der er kun et lille men – det er lørdag formiddag – og dermed torvedag i Kempten. Det er ikke let at finde parkeringspladser i nærheden af centrum. Vi kører lidt rundt og til sidst finder vi frem til en parkeringsplads for autocampere. Det koster 5 euro at parkere der i 24 timer, men så må du også overnatte på pladsen. En fair deal.

Så er vi klar til at indtage byen. Der er bare et lille men. Det regner en del, så vi klapper lige hesten og venter til det har regnet af. På torvet er der mange boder og rigtig mange mennesker. Det er sjovt, at uanset hvor man går på lokale markeder, er det meget de samme varer, der sælges. Frisk frugt, brød, ost og fisk går igen. Også her, hvor der f.eks. er 3-4 osteboder. Derudover er der forskellige former for håndværk og blomster. Vi pløjer markedet rundt et par gange og går derefter på jagt efter den osteforretning, som oprindeligt har lokket os til Kempten.

Det lykkes mig at gå lige forbi forretningen. Simpelthen fordi der hverken er skilt eller navn på ruderne. Marie kalder mig tilbage og det er ganske rigtigt en osteforretning. Ikke særlig mange forskellige oste. Faktisk kun 8-10 forskellige slags. Men der er en lang kø i butikken. Vi vælger at vente med at besøge butikken og går i stedet efter det lokale bryghus, hvor der står en masse borde klar til gæster. Solen bryder frem i samme øjeblik og netop som vi har fået bestilt vores øl, fyldes bordene med lynets hast. Det er pludselig blevet et rigtig dejligt sted, at nyde en formiddagsøl. Vi får en hvedeøl, der næsten er ved at slå benene væk under os begge. Senere finder vi ud af, at hvedeøllene ofte er det stærkeste øl på bryghusene…

Tilbage til osteforretningen. Vi har tidligere fået fortalt, at Thomas er meget kvalitetsbevidst. Han kører selv op i bjergene til bønderne og henter de bedste af de bedste oste, som han lagrer i en kælder i Kempten. Vi kommer til og Thomas er åbenbart blevet advaret om, at vi kom. Vi smager nogle af de vellagrede oste og de smager rigtig gode. Vi køber 3 små stykker til en samlet pris på 25 euro. Thomas hælder også lige en pakke frisk smør oven i stakken, så vi rigtig kan nyde et godt måltid i camperen. Jeg har allerede knappet en flaske Amarone op i tankerne!

Tilbage på markedet, hvor der stadig er mange mennesker, får vi prøvet nogle friturestegte æbler og tøffer lidt rundt. Det bliver også til en let frokost med noget, der godt kunne minde om spaghetti carbonara. I en yderst velbesøgt stand, hvor der konstant er lang kø, laver de denne ret, hvor der er en del smeltet ost og små stykker pasta. Retten er krydret med stegte løg. Det smager fint.

Efterhånden klinger det af på markedet og flere steder bliver boderne stille og roligt pakket sammen. Så vi beslutter at kigge lidt nærmere på de øvrige butikker i byen. Marie har godtnok nævnt for Thomas, at vi vil på pubcrawling, men det går lidt trægt med at komme i gang.

En plakat omtaler et Floh-market i den lokale hal. Vi antager, at det er et blomstermarked og beslutter at aflægge det et besøg. Vi finder op til hallen og det viser sig, at det ikke er et blomstermarked men et genbrugsmarked. Alt muligt skrammel er til salg og sådanne markeder har jo en tendens til også at trække nysgerrige folk, så her er også mange mennesker.

Vi får hurtigt pløjet det meste igennem og skynder os væk igen. På vej ned mod byen falder vi over et ølsted, hvor jeg skal smage deres mørke hvedeøl. Det smager lidt fesen. Mens vi nyder øllet, begynder det at regne igen og vi fortrækker til et bord under en af stedets store parasoller – sammen med en masse andre gæster.

Thomas har anbefalet os en restaurant til aftensmaden og vi beslutter at kigge menukortet ud, inden vi går tilbage til camperen, for at slappe lidt af. Der er ikke noget stort og forkromet menukort. Det plejer at være et godt tegn…

Så napper vi lige et par timer i camperen med at læse og slappe af. Ved godt 6-tiden går turen retur til restauranten, der åbenbart er velbesøgt. Vi er kommet nord for alperne, så nu går folk tidligt ud at spise… Vi kan godt få et bord og bestiller aspargessuppe og en ret, som vi antager er et ostebræt. Aspargessuppen er ikke helt, som vi er vant til. Her er det hele stykke asparges i suppen, der smager rigtig fint. Ostebrættet viser sig at være stort set det samme, som vi fik på markedet til frokost. Osten smager dog af noget mere og løgene er friskstegte – men i øvrigt lidt malplacerede i retten.

Men pyha, heller ikke i dag er det en god ide, at bestille 2 retter. Vi må opgive det sidste af osteretten. Vi tøffer stille og roligt tilbage til camperen og ved 21:30-tiden kravler jeg til køjs. Det er altså fantastisk, så trætte vi bliver på denne tur. Jeg snorksover med det samme…

1
2
3